Hanna Zaleskiewicz,
Ewa Kulis,
Maria Siwa,
Zofia Szczuka,
Anna Banik,
Francesca Grossi
et al.:
Geographical context of European consumers’ choices of alternative protein food: A systematic review
Food Quality and Preference 2024
DOI
Hanna Zaleskiewicz,
Ewa Kulis,
Maria Siwa,
Zofia Szczuka,
Anna Banik,
Francesca Grossi
et al.:
Characteristics of built food environment associated with alternative protein food choices: A systematic review
International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity 2024
DOI
Hanna Zaleskiewicz,
Maria Siwa,
Anna Banik,
Zofia Szczuka,
Ewa Kulis,
Francesca Grossi
et al.:
Psychosocial determinants of alternative protein choices: a meta-review
Health Psychology Review 2024
DOI
Bjørn Tore Nystrand,
Svein Ottar Olsen
:
Relationships between functional food consumption and individual traits and values: A segmentation approach
Journal of Functional Foods 2021
ARKIV /
DOI
Bjørn Tore Nystrand,
Svein Ottar Olsen,
Ana Alina Tudoran
:
Individual differences in functional food consumption: The role of time perspective and the Big Five personality traits
Bjørn Tore Nystrand,
Svein Ottar Olsen
:
Consumers’ attitudes and intentions toward consuming functional foods in Norway
Jan Emblemsvåg,
Nina Pereira Kvadsheim,
Jon Halfdanarson,
Matthias Koesling,
Bjørn Tore Nystrand,
Jan Sunde
et al.:
Strategic considerations for establishing a large-scale seaweed industry based on fish feed application: A Norwegian case study
Journal of Applied Phycology 2020
ARKIV /
DOI
Gro Marit Grimsrud,
Bjørn Tore Nystrand
:
Gender gaps on board and on shore: why women gain less from working in the fisheries
Orkana Forlag 2018
Bjørn Tore Nystrand,
Mark Pasquine
:
Consumer preferences for cod fillet determined by conjoint analysis : An exploratory study with Norwegian consumers
Margareth Kjerstad,
Erik Olav Gracey,
Bjørn Tore Nystrand,
Wenche Merete Emblem Larssen
:
Norwegian spring-spawning herring by-products for human consumption: Product and market developement
Orkana Forlag 2016
Bjørn Tore Nystrand,
Kari Lisbeth Fjørtoft
:
Evidence of attitude change through taste experience in 10–19 year-olds
Food Quality and Preference 2015
DOI
Bjørn Tore Nystrand
:
Fish attitudes and motives for food choice among students
Orkana Forlag 2015
Bjørn Tore Nystrand,
Johanna Mathilda Liberg Krook
:
Forbrukeradferd mot tare som mat
2024
Bjørn Tore Nystrand,
Mariya Ilieva Palikarska,
Miroslava Atanassova
:
Antecedents of consumer evaluation and consumption of sea cucumber foods: A cross-country comparison
2022
Celine Rebours,
Gaspard Philis,
Erik Olav Gracey,
Lars Christian Gansel,
Nina Pereira Kvadsheim,
Jon Halfdanarson
et al.:
PRODUCTION OF PROTEINS FOR AQUAFEED FROM SEAWEED: A NORWEGIAN CASE STUDY
Svein Ottar Olsen,
Bjørn Tore Nystrand
:
Antecedents of consumer evaluation and consumption of functional food
UiT Norges arktiske universitet 2021
FULLTEKST
Gøril Groven,
Maria Sandsmark,
Bjørn Tore Nystrand,
Sølve Mikal Nerland
:
Kompetanse og kompetansebehov i bibliotekene i Møre og Romsdal
Bjørn Tore Nystrand
:
Kvantitative metoder
2019
Celine Rebours,
Jan Sunde,
Bjørn Tore Nystrand
:
HOW SUITABLE IS SEAWEED AS AN INGREDIENT IN SALMON FEED? THE FEED INDUSTRY'S PERSPECTIVE
2019
Celine Rebours,
Nina Pereira Kvadsheim,
Matthias Koesling,
Jon Halfdanarson,
Bjørn Tore Nystrand,
Jan Sunde
et al.:
Strategic, economic and environmental perspectives to establish a Seaweed industry in Norway
2019
Kari Lisbeth Fjørtoft,
Bjørn Tore Nystrand
:
Sjømat til turister i Møre og Romsdal
2019
Bjørn Tore Nystrand
:
Kvantitative metoder 2
2019
Bjørn Tore Nystrand,
Sølve Mikal Nerland,
Gøril Groven
:
Kompetanse og kompetansebehov i bibliotekene i Møre og Romsdal
2018
Lovise Kvalsund Otterlei,
Bjørn Tore Nystrand
:
Utdanningstilbodet på Vestlandet - sett i lys av behov i leverandørindustrien til sjømatnæringa
2018
Bjørn Tore Nystrand,
Margareth Kjerstad
:
Regional verdiskaping og sysselsetting i sjømatnæringen
2018
Bjørn Tore Nystrand,
Inga Marie Aasen,
Matthias Koesling,
Åshild Krogdahl,
Jorunn Skjermo,
Rasa Slizyte
et al.:
Hvor egnet er makroalger som proteinkilde til laks?
2018
Kari Lisbeth Fjørtoft,
Bjørn Tore Nystrand
:
Produkt- og markedsutvikling for klippfisk i Brasil
2017
Marte Fanneløb Giskeødegård,
Bjørn Tore Nystrand
:
Kvinner i ledelse i Møre og Romsdal
2017
Lovise Kvalsund Otterlei,
Bjørn Tore Nystrand
:
Åpne dører? Om samarbeid mellom studenter og marint næringsliv
2017
Bjørn Tore Nystrand,
Mark Pasquine
:
Sjøfryst torskefilet: Forbrukerundersøkelse om fisk generelt og torskefilet spesielt
2017
Lovise Kvalsund Otterlei,
Bjørn Tore Nystrand
:
Evaluering av marin student-bootcamp
2017
Wenche Merete Emblem Larssen,
Bjørn Tore Nystrand
:
Hvordan synliggjøre kvalitet på sjøfryst filet
2017
Bjørn Tore Nystrand
:
Pakk smått! Det er rådet frå forskarane til fiskarane
06. Jan 2017
Bjørn Tore Nystrand
:
Sjøfryst torskefilet: Resultater fra en forbrukerundersøkelse om fisk generelt og torskefilet spesielt
2017
Celine Rebours,
Marianne Rabben Kjøde,
Erik Olav Gracey,
Audny Hellebø,
Beate Julie Thu,
Bjørn Tore Nystrand
:
Norwegian Integrated Multi-Trophic Aquaculture (IMTA) from pilot-scale to a profitable industry
2017
Lovise Kvalsund Otterlei,
Bjørn Tore Nystrand
:
Kunnskap relatert til kvinner, rekruttering og Ålesundregionens attraktivitet
2017
Bjørn Tore Nystrand,
Erik Olav Gracey,
Ann Helen Hellevik
:
Forutsetninger for norsk eksport av convenienceprodukter av saltfisk og klippfisk
2016
Bjørn Tore Nystrand
:
Hva utgjør i dag de største handelsmessige hindringene for en «fri» fiskehandel,
og sinker dette utvikling av nye produkter i norsk industri?
2016
Kari Lisbeth Fjørtoft,
Bjørn Tore Nystrand
:
Produkt- og markedsutvikling for klippfisk i Portugal
2016
Bjørn Tore Nystrand,
Lovise Kvalsund Otterlei,
Liv Guri Velle
:
Markedet for mat med spesielle egenskaper i Møre og Romsdal
- En studie av utfordringer og muligheter i salgsleddet
2015
Kari Lisbeth Fjørtoft,
Bjørn Tore Nystrand
:
Produkt- og markedsutvikling for saltfisk i Spania
2015
Kari Lisbeth Fjørtoft,
Bjørn Tore Nystrand,
Ingebrigt Bjørkevoll,
Steven B. Jensen,
Rune Stave,
Per Ketil Uggedal
:
Produktkartlegging og differensieringsstrategier for ulike langeprodukter
2015
Gro Marit Grimsrud,
Bjørn Tore Nystrand,
Lovise Kvalsund Otterlei
:
Hva betyr kjønn og kompetanse for hva fiskere gjør når de går i land? En kartlegging av hvorfor kvinner og menn forlater fiskeflåten og hvor attraktiv fiskerikompetansen er på land
Bjørn Tore Nystrand,
Finn Ove Båtevik
:
Ung i Møre og Romsdal: Samanstilling av resultat frå tre undersøkingar blant ungdommar i vidaregåande opplæring
Bjørn Tore Nystrand,
Paul Jacob Helgesen,
Lovise Kvalsund otterlei,
Wenche Merete Emblem Larssen,
Roger Bergset
:
PRODUKTAPPLIKASJONER OG MARKEDSPERSPEKTIVER FOR UMODEN SILDEROGN
Margareth Kjerstad,
Wenche Merete Emblem Larssen,
Bjørn Tore Nystrand
:
Produkt- og markedsutvikling for restråstoff av NVG-sild til konsum
2014
Roger Bergset,
Bjørn Tore Nystrand,
Wenche Merete Emblem Larssen
:
Definering og konkretisering av de mest nærliggende mulighetene innenfor produkter, markeder og anvendelsesområder for umoden silderogn
2014
Bjørn Tore Nystrand,
Kari Lisbeth Fjørtoft
:
Relationship between parent-child dyads in seafood consumption, attitudes and preferences
2014
Bjørn Tore Nystrand
:
Norway
Kari Lisbeth Fjørtoft,
Bjørn Tore Nystrand
:
Unge konsumenter vil ha sjømat!
Norsk Sjømat 2014