Tran, fugler og 50-årskrisepakke: Bli kjent med PhD-kandidat Trond!

Høsten 2020 skal Trond Isaksen disputere etter fire år med spennende forskning på omega-3-fettsyrer fra fisk og tran og risiko for venøs blodpropp. Vi har spurt han litt ut om både fortiden, nåtiden og fremtiden.

03.06.20


Successful dissertation for Robin

Congratulations to dr. Robin!

17.12.19

Nå er Trond doktor doktor!

Vi avslutter uka på best mulig vis!

01.11.19

NRK: Radioinnslag om verdens blodproppdag

Hør om verdens blodproppdag på radioen!

25.10.19

iTromsø-oppslag: Advarer mot enkelte p-piller

Les hva professor og nestleder i TREC, Sigrid Brækkan, sier om p-piller og risiko for blodpropp i avisa iTromsø.

25.10.19

Takk for oppmøte på verdens blodproppdag!

Markeringen av verdens blodproppdag ble en suksess.

24.10.19

Blodproppkonferanse i Glasgow

Vi har vært på tur i utlandet.

24.10.19

Nå er Birgit doktor!

Etter strålende forsvar av avhandlingen sin kan Birgit endelig kalle seg doktor!

28.06.19

Spennende planer for verdens blodproppdag

Forrige uke møttes TRECs råd for brukermedvirkning for å diskutere hvordan vi skal gjøre markeringen av verdens blodproppdag så relevant og spennende som mulig denne høsten.

20.06.19

Fridtjof på samarbeidsbesøk i Fredrikstad

TREC har mange nasjonale og internasjonale samarbeid, og i løpet av våren har vi vært på flere besøk hos en av våre samarbeidspartnere på Sykehuset Østfold.

30.05.19

Se video fra vårens TREC-seminar!

Vi har laget en liten film fra årets vårseminar - den kan du se her!

15.05.19

Påskekonkurranse: Vinn et påskeegg

I anledning at påsken nærmer seg har vi en konkurranse på våre Facebook-sider. Kjenner du ett eller flere symptomer på venøs blodpropp? Gå inn på Facebook-siden vår og legg igjen en kommentar på posten vår! Vi trekker en vinner 15. april blant de med riktig svar som får et påskeegg fylt med godteri!

08.04.19

I morgen disputerer Ina!

I morgen, tirsdag 2. april, disputerer Ina Isabella Høiland.

01.04.19

Kan kolesterolsenkende behandling gi mindre blodpropp?

Ved behandling og forebygging av venøs blodpropp bruker man vanligvis blodfortynnende medisiner. Problemet med denne typen legemiddel er økt risiko for blødning, og derfor behandles de fleste pasientene bare de første 3-12 månedene etter en blodpropp, når risikoen for tilbakefall er størst. I en nyere studie fra Nederland undersøkes det om statinbehandling har en effekt på blodets evne til å levre seg. Forskerne tenker at i så fall vil statiner kunne gis som et supplement til pasienter etter at behandlingen med blodfortynnende medisin er avsluttet.

15.03.19

Ett år som stipendiat i TREC: Bli kjent med Marthe!

Krise på ski, positiv og ærlig, ifølge seg selv – i morgen er det ett år siden Marthe Norreen Thorsen begynte som stipendiat i TREC. Hun er 32 år gammel og kommer fra Sandefjord. I august flyttet hun fra Sverige til Tromsø for å prøve å løse blodproppmysteriet i Nordens Paris.

31.01.19

I morgen disputerer Ludvig!

I morgen, onsdag 12. desember 2018, disputerer Ludvig Balteskard Rinde! Prøveforelesning foregår kl. 10.15 og presentasjon og forsvar av avhandling kl. 12.15 på Auditorium Cortex, MH-vest på UiT Norges arktiske universitet.

11.12.18

Hvordan påvirker fysisk aktivitet risikoen for blodpropp?

Det er godt kjent at regelmessig fysisk aktivitet er et viktig grunnlag for god helse og kan redusere risikoen for blant annet hjerteinfarkt, hjerneslag og noen krefttyper. Forskning på sammenhengen mellom fysisk aktivitet og venøs blodpropp er ikke like entydig, og mer kunnskap er nødvending før man kan si om fysisk aktivitet påvirker risikoen for venøs blodpropp eller ikke. Vi i TREC har i to ferske publikasjoner sett nærmere på dette temaet.

06.11.18

To TREC-forskere fikk priser for sin forskning!

Stipendiat Ina Isabella Høiland og forskningsassistent Ellen-Sofie Hansen fikk tildelt "Young Investigator Award" for å ha sendt inn abstrakt som ble rangert blant de 20 beste på ECTH-kongressen 2018.

31.10.18

TREC på kongress i Frankrike: De unge forskerne fikk prøve seg

Forrige uke, 24.-26. oktober, deltok TREC på ECTH-kongressen i Marseille, Frankrike. ECTH står for European Congress on Thrombosis and Haemostasis og er en europeiske kongress om venøs blodpropp og blødningsstans som avholdes annethvert år. 2018 er den andre gangen kongressen gjennomføres. Der deltok omtrent 1000 forskere fra ulike steder i Europa, og TREC var også denne gangen sterkt representert på kongressen.

29.10.18

Vellykket TREC-seminar for niende gang

Årets TREC-seminar på Sommarøy var fokusert både på et tilbakeblikk på hva som har vært, og planer for tiden som kommer.

16.10.18

Fantastisk oppslutning på Verdens blodproppdag!

Lørdag 13. oktober, på Verdens blodproppdag, holdt vi en sesjon på Driv om venøs blodpropp der folkeopplysning var målet. Det var stinn brakke og god respons blant de som møtte opp for å å høre om Jens Johan Hjorts historie om da han hadde blodpropp og førsteamaneuensis Sigrid Brækkans infoforedrag om risikofaktorer for blodpropp.

16.10.18

Prestisjetung utnevnelse til ny TREC-ansatt

I høst tiltrer Lynn Butler i en stilling som førsteamanuensis ved K.G. Jebsen TREC. Hun har allerede fått en prestisjetung utnevnelse fra Norsk senter for molekylærmedisin (NCMM).

05.07.18

Nå er Gro doktor!

Vi er glade og stolte og ønsker lykke til videre!
 

18.06.18

Trygve skal i ilden: – Deilig å disputere

Det er travle tider på TREC: I løpet av tre uker har vi fire stipendiater som skal disputere. Nestemann ut i disputas-maratonet er Trygve Sølberg Ellingsen, som om halvannen uke skal presentere og forsvare forskningen han har jobbet med de siste fem årene.

31.05.18

iTromsø: Hver time får en person blodpropp i Norge – det skal forskere nå finne årsaken til

avisa iTromsø kan du lese om million-bevilgningen vi fikk av Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen, Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet (UiT) og UNN HF/Helse Nord. Der står det også litt om hva vi har gjort de siste fire årene – blant annet har vi publisert rundt 200 artikler og hatt 18 stipendiater hos oss som alle har tatt doktorgrad.Link til saken er her: Hver time får en person blodpropp i Norge – det skal forskere nå finne årsaken til

13.04.18

Full rulle på TREC-seminar

Torsdag 22. februar 2018: I dag var det endelig duket for denne vinterens TREC-seminar! Med et program spekket av fagpresentasjoner etterfulgt av innspill, spørsmål og diskusjoner var det en innholdsrik dag på Linken ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet (UiT).

23.02.18

Halvveis i stipendiatåret: Bli kjent med vår PhD-student, Jostein

Denne høsten begynte Jostein Lappegård som stipendiat ved TREC etter å ha fullført medisinstudiet og gått forskerlinja parallelt på universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet (UiT). 27-åringen flyttet fra hjembyen Bodø for snart åtte år siden for å forfølge sin yrkesdrøm om å bli lege og har vært i TREC de siste fem årene. Men hvem er egentlig Jostein? Les intervjuet med han for å finne ut mer om han og om det løpet han har valgt å gå!

04.02.18

Nå har Lars blitt doktor!

Lars Daae Horvei gjennomførte disputasen sin i dag med glans. Vi er stolte og ønsker han lykke til videre!

04.02.18

Debuterte i bedriftsfotballturnering – vant med 33 mål

Denne fredagen debuterte TREC innen bedriftsfotballen! Det ble en sterk debut med seier i alle kampene og målfest med totalt 33 mål scoret av guttene i rødt. Full pott og kjempesuksess for TREC-gjengen!

05.01.18

Medieoppslag: Slår blodproppalarm

I avisen i dag (18.10.17) kan du lese om hvor viktig det er å kjenne igjen symptomene på blodpropp og at det faktisk er mye vanligere enn det folk flest tror.

05.01.18

Se markeringen av verdens blodproppdag!

Hurra for verdens blodproppdag (13. oktober)! Vi takker alle som kom på foredrag og var innom standene våre! Du kan se noen av bildene fra dagen her. Vinnerne av blodproppquizzen annonseres på mandag.

05.01.18

Slik markerer vi verdens blodproppdag – kom på stand og foredrag!

Fredag 13. oktober er verdens blodproppdag og den skal vi markere! Bli med på åpent foredrag om blodpropp eller besøk oss på stand på Jekta Storsenter eller på Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet (Lysgården, MH-bygget) for å få vite mer om blodpropp og ha mulighet til å vinne et gavekort fra Jekta!

05.01.18

Se bilder fra seminaret på Sommarøy!

Forrige uke, 21.-22. september, hadde vi seminar på Sommarøy! Det er viktig for at forskerne i TREC skal kunne holde seg faglig oppdatert på forskningsarbeidet til de andre i gruppa, men også for trivselen og det sosiale miljøet. Her kan du se noen bilder fra turen!

05.01.18

Prisdryss til TREC-forskere!

På internasjonal scene fikk flere av TRECs medlemmer priser for sitt strålende forskningsarbeid. Denne gangen var det Line H. Evensen, Sigrid K. Brækkan, Trond Isaksen, Birgit Småbrekke og Hanne Skille som reiste hjem med trofeer i sekken.

05.01.18

Posterpresentasjoner og mingling med stjerneforskere – se bildene her!

En viktig del av TRECs deltakelse på ISTH-konferansen er muligheten til å holde seg faglig oppdatert og snakke med andre forskere. Under årets konferanse i Berlin, hadde nesten samtlige av TREC-medlemmene postere å presentere. Se alle bildene her!

 

05.01.18

Presenterte for hundrevis av forskere fra hele verden

Under ISTH-konferansen i Berlin hadde flere fra TREC presentasjoner for hundrevis av oppmøtte forskere. Les hva forskerlinjestudentene Birgit Småbrekke, Håkon Johnsen og Hanne Skille hadde å si før og etter at de skulle i ilden!

05.01.18

Dette skjedde i Berlin – oppsummering fra ISTH-konferansen!

De siste dagene har TREC vært i Berlin på den globale konferansen til ISTH, International Society on Hemostasis and Thrombosis. På konferansen var det over 10.000 deltakere fra hele verden, og TREC stilte sterkt representert med hele 25 deltakere. Her er en oppsummering av konferansen fra vår side!

05.01.18

TREC reiser til Berlin!

I kveld går den globale kongressen “ISTH 2017 Congress” av stabelen – i år i Berlin. Her møtes tusenvis av forskere som er eksperter innenfor blodpropp og hemostase (blødningsstans). Dit skal selvsagt TREC! Les mer om turen her og følg med for flere oppdateringer de kommende dagene!

05.01.18

I morgen disputerer Caroline!

I morgen disputerer vår stipendiat Caroline Lind! Hun skal forsvare avhandlingen “Bidirectional association between arterial and venous thrombosis”.

05.01.18

TREC-seminar: – Lærerikt, spennende og utviklende

Etter en lærerik og spennende fredag er dette halvårets TREC-seminar over. Dagen har bestått av totalt 18 presentasjoner der medarbeidere på TREC har lagt frem forskningen sin med foreløpige resultater. Det har vært åpent for kritiske spørsmål og diskusjon, og det hele ble avsluttet med en fellesmiddag.

05.01.18

Sykehusrelatert venøs blodpropp og risiko for tilbakefall

Sykehusinnleggelse er en velkjent risikofaktor for utvikling av venøs blodpropp, men risikoen for tilbakefall knyttet til sykehus-relaterte hendelser er mer usikker. Det har vi i K.G.Jebsen TREC sett nærmere på.

07.10.16

Øker hjerteflimmer risikoen for blodpropp?

Kreftpasienter med hjerteflimmer har hele 11 ganger høyere risiko for lungeemboli (blodpropp i lungene) sammenlignet med andre pasienter de første seks månedene etter at diagnosen er stilt.

05.01.15

Når skal man avslutte behandling etter blodpropp?

En studie indikerer at når standard behandlingsregime for venøs trombose er fullendt, kan repeterte D-dimer målinger være nyttig for å indentifisere pasienter med lav risiko som trygt kan avslutte antikoagulasjonsbehandlingen.

17.09.14