Kunsten å kommunisere med tenåringen om psykisk helse, kriminalitet, nettmobbing og andre vanskelige tema

Illustrasjons-/bannerbilde for Kunsten å kommunisere med tenåringen om psykisk helse, kriminalitet, nettmobbing og andre vanskelige tema
Kostiantyn Postumitenko/ Mostphotos

Temakveld for foreldre, fagfolk og andre interesserte på Tromsø bibliotek. 

Ungdomstiden er en spennende tid med både muligheter og utfordringer. Gjennom fem korte foredrag vil vi presentere tema som kan være aktuelle for deg som er i kontakt med ungdom. Etter de faglige innleggene blir det servert kaffe og kaker i anledning 10 års jubileet til temakveldene. Arrangementet er gratis.

PROGRAM 18.00-19.30

Ungdom og psykisk helse v/ stipentdiat Marie Kvalø, RKBU Nord, UiT. 

Foredraget gir en generell innføring i temaet psykisk helse hos ungdom. Foredraget vil også handle om utvikling av psykisk uhelse, samt ulike beskyttelse- og risikofaktorer.

Ungdom og kriminalitet v/ førsteamanuensis Inger Marie Holm, RKBU Nord, UiT.  

Ungdom møter en rekke krav og forventninger fra ulike hold, og ikke alle mestrer overgangen til voksenlivet like godt. Dessverre begår noen unge kriminelle handlinger. Det er mange faktorer som påvirker omfanget av ungdomskriminalitet. Hvilke innsatser kan gjøres for å redusere og hindre utvikling av ungdomskriminalitet?

NettOpp og Opp - To mobilapper for bedre psykisk helse ​v/ stipendiat Helene Høgsdal, RKBU Nord, UiT. 

Presentasjon av to mobilapper som skal være lett tilgjengelige ressurser for å bedre psykisk helse for barn og unge. NettOpp skal hjelpe barn og unge med å håndtere og forebygge vanskelige hendelser på nett. Opp skal fremme trivsel og god psykisk helse. Appene er utviklet ved RKBU Nord i samarbeid med ungdom og fagpersoner. 

Å snakke med barn og unge om vanskelige tema v/ universitetslektor Therese Bjørndal Halvorsen, RKBU Nord, UiT. 

Å være forelder i dag kan være utfordrende, spesielt når det kommer til å snakke med barn om vanskelige temaer. I presentasjonen understrekes betydningen av å lytte aktivt og ha en åpen dialog. Ved å gjøre dette, kan barn og unge oppleve å bli sett og hørt. En strukturert tilnærming til samtaler vil støtte barnas psykiske helse og trivsel.

Det er ikke farlig å snakke om selvmord v/ universitetslektor Anne-Kari Johnsen, RKBU Nord, UiT. 

Så mange som 1 av 20 personer har selvmordstanker i løpet av et år. Det betyr at barn og unge kan komme i berøring med selvmord på ulike måter. Å kunne prate om selvmord har en forebyggende og støttende funksjon, både for unge som selv har selvmordstanker, og for barn og unge som er pårørende eller etterlatte etter selvmordsforsøk eller selvmord.

KAFFE OG KAKER 19.30-20.00

Illustrasjonsfoto: Kostiantyn Postumitenko/ Mostphotos 

Arrangementet er et samarbeid mellom Tromsø kommune og Tromsø bibliotek. 

When: 26.03.25 kl 18.00–20.00
Where: Tromsø bibliotek
Location / Campus: Tromsø
Target group: Ansatte, Studenter, Besøkende, Inviterte
Contact: Anne-Kari Johnsen
E-boastta: anne-kari.johnsen@uit.no
Add to calendar