FN-dagen: Verden på vippepunktet

Illustrasjons-/bannerbilde for FN-dagen: Verden på vippepunktet

Det vi gjør mot jorda registreres på en geologisk tidsskala, over tusenvis av år. Utslippene av klimagasser og reduksjonen av naturmangfoldet vi har sett de siste 150 år er dramatiske og så skremmende at noe må skje. Professor Dag O. Hessen tar derfor bladet fra munnen. Med utgangspunkt i forskning, ikke skremselspropaganda, viser han hvordan det står til med natur og klima – og hvor ille det kan gå. 

Nyhetsbildet domineres av hetebølger, brann flommer, og viser en villere og varmere verden. Samtidig er også den menneskelige kulturen i konstant endring. Kanskje står vi også her foran et vippepunkt i dag? Vil vi klare å snu utviklingen tidsnok til å avverge de verste scenariene?

Professor Dag Olav Hessen er en kunnskapsrik og svært dyktig formidler av naturvitenskapelig kunnskap. Nå kommer han til UiT Harstad med et foredrag der han forklarer nøyaktig hvor prekær dagens sitasjonen er for klima og natur – og hvorfor det fortsatt finnes grunner til å være optimist. I foredraget tar han derfor bladet fra munnen. Med utgangspunkt i forskning, ikke skremselspropaganda, viser han hvordan det står til med natur og klima – og hvor ille det kan gå. Det store risikomomentet er ulike tilbakekoblingsmekanismer som medfører at forandringene kan forsterkes.

Dette foredraget er en kraftfull appell om at vi må gjøre mer – og at vi må handle raskt.

When: 24.10.24 kl 09.00–10.00
Where: Stort auditorium, UiT Harstad
Location / Campus: Harstad
Target group: Ansatte, Studenter, Besøkende, Inviterte, Enhet
Responsible: Marielle Eriksen
Add to calendar