Å tenke med myra er et symposium som ønsker å stimulere sanser for å åpne opp for forbindelser mellom myras våte kropp og våre kropper i en tid hvor naturmangfold bygges ned.
For å kunne tilrettelegge på best mulig måte ønsker vi påmelding.
PROGRAM finner du på den engelske versjonen av websiden til Tromsø kunstforening.
Forankret lokalt i Rávdnjevággi/Finnheia, Isrenna og Hvilhaug (Romssa Dáiddasiida - Tromsø Kunstforening) vil kultur, geografi, historie og naturvitenskap sammenveves med kunstpraksiser og miljøengasjement. Gjennom tre dager vil myra være felles utgangspunkt og møteplass hvor vi deler, utforsker og lærer sammen med inviterte bidragsytere og deltakere fra inn- og utland. Symposiet vil inneholde vandringer på myra, lyd og lytting, presentasjoner, filmvisninger, samtaler, med mer.
Slik som myras torv vokser, sanker vi sakte inn, lag på lag, til innholdet i symposiet. De siste detaljene for programmet er i prosess og innholdet vil bli offentliggjort senest 13. september.
Å tenke med myra er tredje del av prosjektet Down in the Bog - Thinking with Peatlands som består av kapitlene Dvale og Sporulation; to prosessuelle utstillinger som følger årstidene fra et snødekt Romsa/Tromsø til sommer og høst i Tallinn, Estland. Hele prosjektet er kuratert av Karolin Tampere, symposiet i samarbeid med Camilla Fagerli.
Symposiet er støttet av Norsk kulturråd.
Prosjektet er del av Karolin Tampere sin pågående forskning som del av Ph.d.-programmet i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Tromsø Kunstakademi, UiT - Norges Arktiske universitet og Fakultet for kunst, musikk og design (KMD) ved Universitetet i Bergen. Tampere er tilknyttet forskningsgruppen Worlding Northern Art (WONA) ved UiT - Norges Arkiske Universitet.