Mesterklasse med Adrian Angelico

Adrian Angelico regnes som en av Norges fremste operasangere, og er stadig å se på store scener i både innland ut utland. Med opphav fra Tromsø kommer han heldigvis gjerne på besøk, denne gangen for å holde masterclass med studenter fra Musikkonservatoriet, og for å dele historier fra sitt innholdsrike kunstnerliv. Arrangeres i samarbeid med Operaforeninga i Tromsø.

Fredag 12.april vil Adrian veilede unge sangere fra Musikkonservatoriet i Tromsø. Masterclass, eller mesterklasse, er et konsept der en etablert og respektert utøver underviser eller gir veiledning til unge utøvere under utvikling. Her får du sjansen til å se hvordan en operasanger arbeider, samt høre vakker musikk fra fremtidens sangere.
Medvirkende:
Mathine Vikingstad, sopran
Synne Mariussen, sopran
Knut Stave, baryton
Ilmi Catherine Gutzeit Knudsen, mezzosopran
Ihor Petrysta, klaver
Adrian Angelico er en norsk-samisk mezzosopran fra Tromsø med stor karriere både nasjonalt og internasjonalt. Han er aktiv som både opera- og konsertsanger, og har også en unik, gripende måte å kombinere klassisk sang med joik. Med utdanning fra blant annet Royal College of Music i London og Benjamin Britten International Opera School gikk han videre til operastudioet i Zürich, og siden har han hatt en variert frilanskarriere. Adrian har sunget en rekke roller, blant annet Octavian i Rosenkavaleren, Cherubino i Figaros bryllup og Prins Orlovsky i Flaggermusen. Han fikk strålende kritikker for sin Sesto i La clemenza di Tito, der Mark Valencia fra Bachtrack karakteriserte ham som en “golden-toned mezzo-soprano whose versatility is only bounded by the roles available to him”. Adrian er en grensesprengende kunstner som har funnet unike måter å utforske sin samiske identitet gjennom joik og samisk musikk, i kombinasjon med sin klokkeklare, operatiske stemme på internasjonalt toppnivå. Vi gleder oss umåtelig mye til å bli bedre kjent med en av vår tids mest spennende kunstnere. Dette vil du ikke gå glipp av!
Foto: Joycee Larsen
When: 12.04.24 kl 13.00–15.00
Where: Rødbankens festsal
Location / Campus: Tromsø
Target group: Ansatte, Studenter, Besøkende
Contact: Silje Bræck Tøllefsen
Phone: 93283368
E-boastta: silje.b.tollefsen@uit.no
Add to calendar