Ronny Brunvoll

Reiselivsledelse - erfaringsbasert master Alta Institutt for reiseliv og nordlige studier
Studentintervjuer

Ronny Brunvoll (53) jobber i dag som reiselivssjef i en av de største næringene på Svalbard.
– Oppdatert kunnskap på et felt som stadig er i forandring, er det viktigste jeg har tatt med meg fra utdanningen, poengterer han.

Med lang arbeidserfaring innenfor reiselivet, valgte Ronny Brunvoll å starte på en erfaringsbasert master i reiselivsledelse ved UiT Norges arktiske universitet. Brunvoll er i dag bosatt på Svalbard og jobber som reiselivssjef i destinasjonsselskapet VisitSvalbard.

Ønske om egenutvikling

Brunvoll, som opprinnelig er fra Nordvestlandet, har holdt til på Svalbard og jobbet som reiselivssjef i en årrekke. I 2021 bestemte han seg for å starte på erfaringsbasert master i reiselivsledelse ved UiT.

– Jeg hadde et ønske om egenutvikling og å lære mer om feltet jeg jobber innenfor.

Når man jobber innenfor et felt som stadig er i forandring, blir man aldri utlært, poengterer han. Med en utdanningsbakgrunn i både fransk, økonomi og markedsføring, ønsket han også oppdatert og faglig påfyll fra reiselivet.

Motivasjonen for å starte på en erfaringsbasert master i reiselivsledelse stammet fra et ønske om egen utvikling, samt ønske om å profesjonalisere det arbeidet han allerede gjør. I ettertid angrer han ikke et sekund på valget om å ta en master.

Deling av erfaring i studiemiljøet

Med både fysiske og digitale samlinger ble Brunvoll godt kjent med medstudentene sine. Fordelen med en erfaringsbasert master, er at man vil befinne seg i et studiemiljø med medstudenter som jobber i andre type funksjoner, både i og utenfor reiseliv, legger han til.

– Deling av erfaring med hverandre ga meg kunnskap og forståelse jeg ikke ville fått utenom, sier han.

I tillegg forteller han at det teoretiske har vært nyttig, og at det har gitt han flere «knagger» å henge ting på, enn det han tidligere har hatt. Han trekker blant annet frem at han fikk sjansen til å lære mer om bærekraft, om oppdatert markedsføringskunnskap og om det å forstå sammenhengen mellom reiseliv og lokalsamfunn.

Variert arbeidshverdag

Som reiselivssjef i VisitSvalbard har Brunvoll en mangfoldig arbeidshverdag hvor ingen dager er like. Han forteller at grunnsteinene i hans funksjon er ledelse, personal, kollegastøtte, plan- og strategiarbeid og økonomi i selskapet. Øvrige arbeidsoppgaver kan for eksempel variere mellom å ha kontakt inn mot lokale og nasjonale myndigheter, delta i prosjektarbeid, eller å presentere Svalbard for studenter, organisasjoner, stortingspolitikere og regjeringsmedlemmer. Brunvoll legger til at en kombinasjon av svært varierte arbeidsoppgaver og det å jobbe på det han omtaler som den mest spennende reiselivsdestinasjon i landet, er blant det som gjør at han trives så godt.

 

Sist endret: 03.10.2023 13.27