Møt noen av studentene våre, og les historien om hvorfor de valgte UiT.
Rikke går tredje året på ledelse, innovasjon og marked, og er leder for studentforeningen Start UiT. Foreningen fokuserer på å skape nye bedrifter og arrangerer jevnlige eventer hvor studenter kan knytte kontakter som gir deg en god inngang til arbeidslivet senere. Hun anbefaler flere å engasjere seg!
Brage var på vei fra bachelor til master i fiskeri og havbruksvitenskap da en spennende mulighet åpnet seg: praktikantstilling i Utenriksdepartementet hos Norges FN-delegasjon i Genéve. Nå er han tilbake på UiT og er glad han tok sjansen på en helt ny vei.
Da hun så at Tromsø hadde egen filmklubb på Verdensteatret var hun solgt, men for å få venner under pandemien i en ny by måtte Prabha tenke kreativt. Svaret ble studentkorpset, som i dag er som hennes familie i nord.
Torstein stortrives på fjerdeåret som lektorstudent. Det han ikke visste, var at fjellet var det stedet han kom til å trives aller best. Ifølge han er Tromsø et paradis for friluftsentusiaster.
Julia er en spesielt dedikert rettsvitenskapsstudent og en forkjemper for studentlivet i nord. I Tromsø får hun både faglig og sosialt påfyll, og er med i styret til fire av fem linjeforeninger.
Det han lærer på bacheloren i ledelse, innovasjon og marked blir allerede testet i praksis. Kevin er nemlig godt i gang med å starte sitt eget castingbyrå, som skal gi unge, nord-norske skuespillere flere muligheter på hjemmebane.
– Vinteren 2019 krysset jeg Finnmarksvidda. Dette var min første ordentlige vintertur helt alene, og jeg må si at jeg er ganske stolt over at jeg klarte det!
– Siden jeg startet her, har vi jobbet på et satellittbyggeprosjekt i samarbeid med ulike romorganisasjoner i Europa. Vi bygger et radiologisk partikkelteleskop som skal skytes opp med en sonderakett. Det er veldig spennende å være med på!
– Jeg tror at mye av grunnen til at jeg er så fornøyd med studiehverdagen i Tromsø er at den avhenger av min egen innsats.
– Det er blitt mer en livsstil enn et studium
— Jeg drømmer om å få jobb i et LO-forbund så jeg kan bruke det jeg har lært i studiet til å gjøre livet surt for arbeidsgivere som er kjipe med sine ansatte.
Farmasi har alltid vært guttedrømmen til Bernt (22): Han oppfordrer flere gutter til å søke på studiet: – Mannlige kunder og pasienter vil ofte helst ha hjelp av farmasøyter av samme kjønn. Pasienter har behov for helsepersonell de kan relatere til, også i farmasi, sier han. Selv stortrives sørlandsgutten på bacheloren i farmasi i Tromsø.
– Det var litt tilfeldig at jeg oppdaga at jeg ville jobbe med helse, forteller Gaute (26), som studerer bachelor i sykepleie ved UiT i Harstad. Han oppdaget at han ville jobbe med mennesker og helse da han hadde førstegangstjeneste i saniteten. – For meg er det beste ved å studere sykepleie at du føler deg som en ressurs.
På forskerlinja i medisin ved UiT finner vi Henrik (23) som fordyper seg i kunstig intelligens. Tromsøværingen var fast bestemt på å flytte til et nytt sted for å studere. Men da det nærmet seg tiden for å ta et valg, utelukket han likevel ikke hjembyen: – Medisinstudiet i Tromsø er kjent for et hyggelig studentmiljø. Det Tromsø jeg vokste opp i er annerledes enn Tromsø som studentby.
Nyutdannede Simon tror vernepleie er et av områdene i helsesektoren som er i størst vekst om dagen. Han mener dessuten at Harstad er den perfekte studentbyen.
Det var Tromsø Internasjonale Filmfestival som overbeviste Marie Primdahl (24) fra Kristiansand om å flytte langt vekk fra Sørlandet. Hun har alltid vært over gjennomsnittet interessert i mennesker og historiefortelling både på lerretet og i det virkelige liv. Nå studerer hun psykologi ved UiT i Tromsø, og byen har vist seg å bli et hjem.
Som så mange andre på sin alder, liker Emma Wu (23) å være med venner, trene og se på film. Men studievalget hennes er kanskje litt annerledes; etter noen år i Oslo valgte nemlig Harstad-jenta å flytte «hjem» igjen for å studere bioteknologi ved UiT. Nå går hun andreåret, er leder i studentforeningen Tekna og stortrives!