Sannhets- og forsoningskommisjonens høringsmøte

Stortinget

Sannhets- og forsoningskommisjonen inviterer til høringsmøte på Stortinget 6. mars 2023. 

Høringen kan ses her digitalt 

Sannhets- og forsoningskommisjonen: Høringsmøte 6. mars 2023 - YouTube

Stortinget oppnevnte den 14. juni 2018 jf. Innst. 408 S (2017-2018) en kommisjon for å granske fornorskingspolitikk og urett. Kommisjonen er i ferd med å avslutte arbeidet med historisk kartlegging, oversikten av konsekvenser og innsamlingen av personlige historier fra samer, kvener, norskfinner og skogfinnene. Fremover vil kommisjonen utarbeide sine vurderinger, konklusjoner og aktuelle tiltak.

Kommisjonen skal avgi rapport til Stortinget den 1. juni 2023.  I den forbindelse har Sannhets- og forsoningskommisjonen høringsmøte 6. mars kl. 10.00-16.00 i Stortingets lokaler i Oslo. Høringen er et ledd i å forankre Kommisjonens arbeid i berørte miljøer, og for å gi berørte parter mulighet til å komme med synspunkter på hva forsoning kan innebære i vårt samfunn.

Kommisjonen ber særskilt om synspunkter på hva en forsoningsprosess bør inneholde for å få til en forsoning i samfunnet i kjølvannet av fornorskingspolitikk og urett. Kommisjonen ber videre om aktuelle forslag til tiltak for forsoning.

Programmet ligger her:

Disse har meldt seg på Sannhets- og forsoningskommisjonens høringsmøte på Stortinget | UiT

When: 06.03.23 kl 10.00–16.00
Where: Stortinget
Location / Campus: Digitalt, Other
Target group: Inviterte
Contact: Inger Elin Utsi
E-boastta: inger.e.utsi@uit.no

Sign me up!
Add to calendar