Møter mellom kulturer, naturforståelse og tro - på nordkalotten

Forsoning, økoteologi og postkolonial sameksistens i nord. 

Samisk Studentforening, Kvenungdommen, Studentprestene ved UiT- Norges arktiske universitet og Kirkelig utdanningssenter nord/Girkolaš Oahpahusguovddáš Davvin- VID Tromsø (KUN) inviterer til en samtale med bakgrunn i nyere teologisk forskning med relevans for Nordnorge.
Følgende innledere vil dra oss i gang:

 

Tore Johnsen:

 

Fortellinger på Sannhets- og forsoningskommisjonens åpne møter

Tore Johnsen er førsteamanuensis i systematisk teologi ved KUN og presenterer forskning som inngår i prosjektet ReconTrans, et internasjonalt komparativt forskningsprosjekt initiert og koordinert av KUN/VID Tromsø (Norge) i samarbeid med University of Western Cape (Sør Afrika) og Vancouver School of Theology (Canada)

 

 

Torbjørn Brox Webber

 

I grenseland – en postkolonial teologi for solidaritet og sameksistens

Torbjørn Brox er stipendiat ved KUN og Senter for Misjon og globale studier, VID Stavanger og er i ferd med å avslutte sin PHD-avhandling med samme tittel

 

 

Tom Sverre Tomren

 

Økoteologi – en ny teologisk disiplin

Tom Sverre Tomren (f. 1966) er førsteamanuensis ved VID Stavanger. Han foreleser òg fast ved Det teologiske instituttet i Meiganga (Kamerun), The Protestant University of Central Africa i Yaunde (Kamerun) og Al Mowafaqa Institute ecumenical de theology (Rabbat, Marokko). Tomren forskar hovudsaklig på Religion, teologi og livstolking samt miljø og berekraft.

 

Det serveres mat og drikke (så langt det rekker)

Alle velkommen!

 

 

When: 22.11.22 kl 16.00–18.00
Where: Árdna
Location / Campus: Tromsø
Target group: Ansatte, Studenter, Besøkende, Inviterte, Enhet
Contact: Tor Stranda
Phone: 91342023
E-boastta: tor.stranda@uit.no
Add to calendar