Marius Storli

Samfunnssikkerhet og miljø - bachelor Tromsø
Studentintervjuer

Marius Storli vokste opp på Sør-Tromsøya og etter å ha fullført studiespesialisering på Kongsbakken videregående skole, begynte han på Sjøforsvarets befalsskole. Først tjenestegjorde han på KV Nordkapp, og etter en periode søkte seg over til marinen for jobb som navigasjonsoffiser.

Etter noen år Forsvaret begynte han å jobbe i et skipsrederi på land. Her begynte han å jobbe med helse, miljø og sikkerhet (HMS) eller sikkerhetsstyring som det heter på båter.

- Det synes jeg var veldig spennende og har egentlig jobbet med det siden da, innen offshorebåter og offshoreskip. Så jeg har liksom lært HMS den praktiske veien, og så fikk jeg høre om bacheloren i Samfunnssikkerhet og miljø og forsto at det var det studiet jeg egentlig burde ha tatt.

Tilbake på skolebenken

Som 40-åring hoppet Marius i det og gikk tilbake til skolebenken. Samtidig som han begynte å studere, etablerte han sitt eget selskap, North Agency. Selskapet skulle jobbe innen skipsservice med tilrettelegging av anløp for [MS1] utenlandske skip som besøker Tromsø, men også innen HMS.

- Det var derfor det hadde vært veldig nyttig å ta studiet da, slik at jeg fikk forankret mye av det jeg kunne fra før av i teorier og også lære mye nytt.

Marius tok også aktive valg for å forme bacheloren sin til det han så han trengte i North Agency. Gjennom valgfag tok han relevante emner innen bedrifts- og makroøkonomi, prosjektledelse og markedsføring.

- Det er en veldig stor bredde i de jobbene de jeg studerte med har fått. Mange av oss har fortsatt kontakt og vi er spredt i hele landet. Når du ser på utviklingen både sivilt og forsvarsmessig er det ingen tvil at samfunnssikkerhet er et aktuelt tema i yrkeslivet. Fagmessig ser jeg jevnt og trutt hvor viktig det er.

Studiemiljøet

Marius hadde hørt mye positivt om både bachelorgraden, men også studentmiljøet før han søkte på studiene i Tromsø. Det fikk han bekreftet.

- Før jeg begynte hadde jeg hørt veldig mye bra om studier og studentmiljøet i Tromsø, og det må jeg si meg enig i. Jeg har vært veldig fornøyd med det å studere i Tromsø! - Det er veldig bredt studentliv. En ting er jo hva som skjer på byen, idrettstilbud og så videre. Selv er jeg veldig glad i friluftsliv og følte at jeg møtte folk jeg kjente fra studentmiljøet overalt, enten det var på topptur i fjellet eller ute på havet i en kajakk.

Miljøet med de han studerte med opplevde Marius som inkluderende og sosialt.

- Det var på en måte en klasse! Det var lite nok folk til at det ble en identitet og vi hadde et godt samhold. Selv om jeg var en del eldre enn de andre, så var jeg godt inni det sosiale og var med på arrangementer, fester og sånt. Det var også flere av oss som var litt eldre, og fant naturlig frem til hverandre. For oss med familie var det mye lettere å møtes på kveldene for gruppearbeid og kollokvier.

Kompetanse til videreutvikling av bedriften

Under studiet lærte Marius også mye nytt om sikkerhetsbiten i industrien. I en forelesning under studiet fikk han høre om hvor mange kommuner som ikke hadde risiko- og sårbarhetsanalyser på plass. I en oppgave i samme fag, prøvde han å finne ut hvorfor dette var tilfellet. Han oppdaget da at årsaken til at mange kommuner manglet dette var rett og slett fordi de ikke hadde tilegnede ressurser til det.

- Tilbakemeldingen vi fikk på oppgaven i dette emnet var klar: Det finnes mange konsulenter der ute, men det er få av de som besitter den kompetansen dere har etter å ha fullført dette studiet.

Bachelorgraden i samfunnssikkerhet og miljø har gitt Marius påfyll av ny kunnskap i tillegg til at han har fått forankret den realkompetansen han allerede besittet. Det å få påfyll av ny kompetanse har vært viktig for utviklingen av selskapet hans. 

- Det at jeg studerte samfunnssikkerhet og miljø er nok mye av grunnen til at det er så givende å drive selskapet. Spesielt den biten av studiet rundt HMS har jeg fått mye igjen for opp mot utvikling av selskapet. Tryggheten jeg har for meg selv i faget, handler mye om hva jeg lærte på universitetet.

Sist endret: 25.05.2021 14.28