Veiledningseminar, ph.d.-programmet ved HSL-fakultetet.

HSL-fakultetet inviterer til et felles veiledningseminar for alle vitenskapelige involvert i veiledning av ph.d.-studenter. Seminaret er også åpent for vitenskapelige som ikke har et aktivt veiledningsforhold i dag.

Hovedtema på dette seminaret vil være databehandlingsplaner og prosjektbeskrivelser.

En datahåndteringsplan (eng. «data management plan», DMP) er en plan for hvordan man skal forvalte/håndtere forskningsdata både i og etter prosjektperioden.

Alle ph.d.-studenter som er tatt opp fra og med høsten 2018 må utarbeide databehandlingsplaner. Nye ph.d.-studenter må ha dette klart innen seks måneder etter opptak. Retningslinjer for oppfølging av databehandlingsplaner ved UiTs enheter sier følgende:

Dette er bestemt i forskrift om graden philosophiae doctor (ph.d.) ved Universitetet i Tromsø – Noregs arktiske universitet (UiT), §11 punkt 4: «Studenten skal utarbeida databehandlingsplan for forskingsdata i prosjektet innan seks månader i samsvar med gjeldande retningslinjer.» Oppfølging og godkjenning av ph.d.-studenters datahåndteringsplaner bør tas inn i den saksgang og de rutiner som gjelder for ph.d.-programmene ved fakultetene. Kravet om datahåndteringsplaner gjelder også for ph.d.-studenter som ikke er tilsatt ved UiT

Prosjektbeskrivelsen er grunnlaget for forskningsarbeidet som ph.d.-studenten skal gjøre fram til avlagt avhandling, og den utgjør ett av flere kriterier for tilsetting i stipendiatstilling. Kvaliteten på prosjektbeskrivelsen er dermed en viktig del av inntakskvaliteten til ph.d.-studiet. Mangler i prosjektbeskrivelsen kan ha betydning for om ph.d.-studentene klarer å gjennomføre på normert tid og for veiledningen som skal gis underveis i ph.d.-studiet. 


Program:

Sted: Linken, møterom Store Blåmann og videokonferanse

1030-1130 Databehandlingsplaner ved UiT

Innleder: Philipp Conzett, førstebibliotekar ved UB, Kultur- og samfunnsfagbiblioteket
Diskusjon og spørsmål

 

 

1130-1215 Lunsj

1215-1400 Hva bør vektlegges ved vurdering av ph.d.-studenters prosjektbeskrivelser?

Innleder: Synnøve Thomassen Andersen, prodekan for forskning ved HSL-fakultetet
Diskusjon og erfaringsutveksling

 

 

 


Påmeldingsfrist: 3. desember 2019, se sidemenyen på denne siden. Meld gjerne fra om evt allergier eller andre tilpasninger til oss, se kontaktinformasjonsfeltet.
Lyd-bilde-overføring til campus Harstad og campus Alta ved behov - meld fra på e-post dersom dette er aktuelt for deg.

Parkeringsmulighet ved Forskningsparken ( Siva Innovasjonssenter)- meld fra ved behov slik at vi kan ordne parkeringsbevis for deg.


 

When: 09.12.19 kl 10.30–14.00
Where: Linken, møterom Store Blåmann (Forskningsparken) og videokonferanse
Location / Campus: Tromsø
Target group: Ansatte
Link: Klikk her
Contact: Hilde-Gunn Londal
E-boastta: hilde-gunn.londal@uit.no

Registration
Deadline: 03.12.2019
Deadline has been reached. Sorry
Add to calendar